htc chachamızı yedeklerimizi aldıktan sonra kapalı konumda elimize alıp başlayabiliriz :)
ses kısma tuşuna ve aynı zamanda açma kapama tuşuna basılı tutunca hemen karşınıza boot menu gelecektir. ses açma ve kısma tuşarıyla menüde gezinebiliriz. hafıza kartımız cihaza takılı ise factory reset’i seçmeniz gerekiyor factory reset’in üzerine gelip açma kapama tuşuna basıyorsunuz karşınıza iki tane seçenek çııyor. clear user data (kullanıcı verilerini temizle) ses açma tuşuna basıp onaylarsak telefon kapanıp açılır herşey sıfırlanır(hafıza kartımıza dokunmaz). ses kısma tuşuna basarsakta yine telefon kapanıp açılır fakat format atmadan çıkmış oluruz. hafıza kartımız takılı değilse boot menüde factory reset diye bir seçenek görmeyiz.neden bu seçenek yok diye dünümeyelim ve clear stroge seçeneğinden format atmaya devam edelim. clear stroge seçeneğini seçtikten sonra tüm işlemlerimiz bir önceki seçenekle aynı şekildedir. aynı şekilde işlem sırasını takip edip chachamızı formatlayabiliriz.
Başlıklar:
chacha fabrika veri sıfırlaması,
htc chacha a180e format atma htc chacha a180e nasıl format atılır,
htc chacha format atma,
htc chacha'ya nasıl format atılır
Merhaba arkadaşlar eğer bir Galaxy s3’ünüz varsa bu telefonu cebinize koymadan bilmeniz gereken şeyler var.Samsung Galaxy S3`ün özellikleri şu şekildeydi:
Kamera: 8MP arka, 1.9MP ön kamera Ekran: 4.8inç HD Super AMOLED ekran, 1280x720px 306ppi İşlemci: 1.4GHz Exynos 4412 Quad işlemci Bellek: 16, 32, 64GB bellek, microSD kart yuvası, 1GB RAM Pil: 790 saat bekleme, 11 saat 40 dakika konuşma (3G) NFC: Var Bluetooth: Bluetooth 4.0 Konumlama: A-GPS ve GLONASS Sim Yuvası: Micro-SIM Bağlantı: 21 Mbps HSDPA, 5.76Mbps HSUPA, Wi-Fİ 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot İşletim Sistemi: Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi (Android 4.1′e güncellendi) ve TouchWiz kullanıcı arayüzü.Yalnız şunu bildirmek isterim sizin bildiğinizi bir başkası bilmeyebilir.Lütfen ben bunu biliyordum falan diye yorum atmayın.
İşte Galaxy S3 akıllı telefonun bilinmeyen özellikleri.. Sabit kaydırma
İsterseniz Galaxy S3`ünüzü daha verimli kullanmanızı sağlayacak ipuçlarıyla işe başlayalım. Giriş ekranları arasında parmağınızla kaydırarak geçiş yapmanız mümkün. Ancak Galaxy S2`den gelen bir işlev sayesinde alt tarafta görünen noktaların üzerinde parmağınızı bir süre tutarak sayfa numarasını görebilir, sağa sola kaydırarak bıraktığınızda istediğiniz sayfa numarasına hemen gidebilirsiniz.
İtin ve çekin
İki parmağınızı ekrana yan yana yerleştirerek aşağı doğru çektiğinizde giriş ekranınızı düzenlemenizi sağlayan ekran açılacak. Burada “ev” simgelerinin üzerine uzun basarak varsayılan giriş ekranınızı değiştirmeniz mümkün. Aynı şekilde ekranlara uzun dokunup sürükleyerek giriş ekranlarınızın sıralamasını değiştirebilirsiniz.
Otomatik uygulama kısayolları
Google Play`den her indirdiğiniz uygulamanın kısayolunun giriş ekranınızda yer kaplamasını istemiyorsanız, Google Play ayarlarındaki “Widget`ları otomatik ekle” seçeneğinin işaretini kaldırın.
Ekranları düzenlemek için hareket ettirin
Giriş ekranlarınızdaki simgeleri bir ekrandan diğerine taşımak için simgeyi sürüklemek zorunda değilsiniz. Galaxy S3`de taşımak istediğiniz simgeyi basılı tutun ve telefonu sağa veya sola götürün. Hepsi bu kadar. Not: Bu işlevin çalışması için Ayarlar > Hareket altındaki “Simgeyi taşımak için…” ayarının etkinleştirilmiş olması gerekiyor.
Widget`ları küçültün
Giriş ekranlarınızdaki widget`ların boyutunu değiştirebilirsiniz. Widget`ın çerçevesi sarıya dönene dek üzerine dokunun ve ardından widget`ın çevresinde beliren küçük işaretçileri sürükleyin. Bu işlev, her widget`da çalışmadığından deneme ve yanılma yöntemine başvurmanız gerekiyor.
Kilit ekranını özelleştirin
Galaxy S3`ün kilit ekranı, kilidi açar açmaz dört uygulamadan birine erişmenize izin veriyor. Bu simgeler yerine kendi işlevinizi yerleştirmek isterseniz, yapmanız gereken işlem çok basit. Ayarlar > Güvenlik yolunu izleyin ve “Kilit ekranı seçenekleri”ne dokunun. Burada ilk seçenek olan Kısayollar`a dokunun. Artık varsayılan simgeleri değiştirebilirsiniz.
Pil durumunu yüzde olarak görün
Galaxy S3`ünüzün şarj durumunu yeşil pil simgesinin yanısıra yüzde olarak da görmek istiyorsanız, Ayarlar > Ekran bölümündeki “Pil yüzdesini göster” seçeneğini etkinleştirmeniz yeterli. Bu sayede kalan pilinizi daha detaylı olarak görebileceksiniz.
Smart Stay / Akıllı bekleme
Galaxy S3`ün ekranı siz onu kullanırken kapanıyorsa, “Akıllı bekleme” işlevini denemelisiniz. Akıllı uyku modu olarak da bilinen işlev, siz ekrana baktığınız sürece ekranın kapanmamasını sağlıyor. Örneğin ekranın kapanma süresini 30 saniye olarak ayarladıysanız ve Akıllı bekleme etkin ise, siz ekrana bakarken sağ üst tarafta bir göz simgesinin yanıp söndüğünü göreceksiniz. İşlevin gözlüklü kişilerde de çalıştığını gözlemlediğimizi ekleyelim.
Benim bildiğim bu kadar arkadaşlar umarım yardımcı olmuşumdur sormak istediğiniz bir şey olursa mesaj atınız.
Devamını Görüntüle